tjugonionde/februari

Hõla!
Det händer så mycket så jag hinner inte alls med! Idag har varit en dag med strandpromenad, rep och jobb. Hur bra dag som helst! Imorgon är vi lediga så då kommer vi hänga i Hurghada, shoppa lite, tvätta lite, äta MYCKET. Mat = livet. Muheheh.

Annars har jag hunnit med att bada och sola och vara på snorkelutflykt och showa och äta och byta boende och ha det så himla bra! Alltså, jag har varit vid ett korallrev på snorkelutflykten! SÅ HÄFTIGT! Höll på att dö när jag blev attackerad av en blå manet (attackerad går väl att diskutera men den var otrevlig) och brände mig på ryggen. Yeah. Annars fyller jag år på söndag och familjen kommer ner på tisdag! WOOPA!

Bjuder på en bild för att försöka väga upp för det faktum att jag varit urusel på att blogg på senaste tiden.



GlassarN. That's what I'm talkin'bout.


JAG TÄVLAR TJOHEJ

En sjukt kreativ kille vars blogg jag följt sedan länge har anordnat en tävling som jag beslutat mig för att delta i! Hur kul som helst! Hans blogg heter http://christofferjansson.se/ (CHECK IT OUT!) och jag tävlar om är en klocka från Daniel Wellington! Jag vill ha en klocka som ser ut så här:
Classic Glascow heter den. Hur fräsch som helst! Så jag hoppas hoppas hoppas att jag vinner! PLUS att det skulle vara så klockrent om jag vann, eftersom att jag fyller 20 ÅR PÅ SÖNDAG OCH TÄVLINGEN AVSLUTAS DÅ! Kom igen nu karma, kom igen!

tjugofjärde/februari

Long time no blogg. Ja, så har det faktiskt varit nu. Himla tråkigt, men jag har inte hunnit. Hursomhelst, det jag har gjort medan jag varit borta har innefattat solande, laga mat på gas-spis, kolla på Big Brother, fika, repa, fira födelsedagar, skypa, jobba, träna, och dricka kaffe och äta nudlar. Och jag har läst. Det är så himla bra med att man solar, för då kommer jag i sånt där riktigt läs-mode. Ikväll tänkte jag slänga upp en bildbomb. Nu tänkte jag dricka kaffe och känna att livet är sådär förjäkla bra ändå.

Men jag lever och skrattar och sjunger och dansar. Så oroa er inte.

nittonde/midnatt/tjugonde

Göra nice show.
Äta nudlar och dricka citronte.
Prata med Erika på skype.

Bra. Jävla. Kväll.
Imorgon är det ledigt och då är det träning, solning och slappning som gäller. Kommer säkert göra tusen andra grejer också, som det alltid blir på ledig dag. Tror kanske det skulle vara bra att skura golven. Hur mycket vuxenpoäng få jag om jag gör det? Typ en miljon.

Annars är midsommar planerat, hämtning från Arlanda kirrat (Jenny ska hämta mig i limousin) och taggningen inför Göteborgshelgen brutal. London prellat och femton dagar kvar tills familjen kommer. Livet leker. WOOPA!

nittonde/februari

Jag och Theo har kommit fram till att vi ska träna varannan dag. Hade sån brutal träningsvärk i magen igår. Herregud va bra det här kommer bli. Om vi verkligen tränar varannan dag det vill säga. Hehe.





Snart är det dags att jobba. Det här med klockan 12-solning på taket känns rätt fett. Dock måste jag snart införskaffa mig en sån där trevlig olja snart, en sån som gör en alldeles för brun för att det ska vara ok. Höhöhö. Om 16 dagar kommer min family hit, åh va jag längtar!

Imorgon är vi lediga, och då ska jag tametusan bara ta det lugnt! Hörs snart bah!

sjuttonde/februari

Klockan är inte ens tolv och så mycket bra har redan blivit av. Eller, så mycket bra. Snarare en jättebra sak har blivit av. Jag och Theo har börjat vårt nya träningsliv! Hur bra som helst! Så när jag kommer hem kommer jag både vara brun OCH vältränad. Så idag har jag ätit müsli innan träningen, och nu efter åt jag en skål potatis/purjolökssoppa med hårt bröd+philadelphia och självklart en kopp kaffe på det. Och choklad. Jag tänker minsann inte slänga bort mina godsaker för att jag ska träna, nene. Det går inte!

Ska repa lite stämmor nu innan vi ska ha stämrep, och sen blir det jobbet. Har för övrigt insett hur himla fort tiden går här nere. Det är redan den 17 februari! Inte ens två veckor kvar tills det är mars! Det är helt galet.

Catch you later!

-

För övrigt så undrade jag alltid vad det blev av dig.

När tiden går, kaffet blir kallt och dagar blir till år men minnen etsar sig fast vissa som utliga ärr och andra som djupa sår. Strö salt i dem och väck de till liv eller låt de blödande sova. Sparka på den som ligger, om du sparkar så ställer jag mig upp och ser in i samma ögon som förut förutom att de är helt annorlunda.

När allt kommer omkring har det gått så många år och så många händelser måste format dig till något annat precis som de format mig till att bli exakt den jag är och är det den jag alltid varit? När man går förbi ett hus och försöker få en glimt, bor du fortfarande kvar eller är du en av de där häftiga som flyttade bort från stan och sökte spänning, gränslös kärlek och ensamhet? Ganska sällan går det en dag utan att jag undrar vad det blev av dig och var du hamnade, vad du varit med om och hur du har förändrats sedan vi möttes sist. För även om jag inte sett dig på hur länge vet jag, så är det ändå vissa som alltid stannar kvar.

checklista för vad jag vill göra innan jag åker hem från E-land so far

- snorkla sönder
- bli äckligt jävla brun
- läsa ut min bok
- shoppa i old town aka El Dahar
- shoppa på Egypt Star (krims-krams-skit)
- hitta fler fina snäckor och koraller
- åka till El Gouna
- åka på snorkeltur
- åka fyrhjuling i öknen

Vi får se lite hur det blir med Cairo. Det är ju inte tipp-topp där as we speak så att säga. Och det viktigaste är ju trots allt att överleva. Höhö.

sextonde/februari

Äter müsli, äter choklad, dricker kaffe.
Idag har vi varit och handlat på Spinnis (SOLSTOLAR WOHO! CYKLOP WOHO!) och ikväll ska vi ha taco-kväll! Hur mysigt som helst! Ska bli spännande och se om vår spis fungerar, det är lite läskigt för vi har gas-spis. Wäääh. Men det blir nog bra. Araber är konstiga btw. Dokumentation om tacokvällen kommer naturligtvis senare. Nu ska jag göra viktigare saker, som att kolla på kläder online och repa stämmor och chatta på facebook en stund.


fjortonde/februari

Idag är det alla hjärtans dag, vilket innebär vanlig jobbdag + extrashow på hotellet. Tror det kommer bli hur fint som helst! Så jag skickar en liten hälsning med kärlek via bloggen till Sverige idag, hoppas ni har en fantastisk dag tillsammans med alla ni tycker om. Ja, förutom mig då. Men jag tänker på er.



Suss' på deg!

egypt here i come


Mina första riktigt värda egypten-köp. Dessa tre ringar. Total price of 35 SEK. Dyrt. Kom igen det går bra nu. Silver-ringen är så jävla fet jag orkar inte. Men jag ska försöka fråga någon vad det faktiskt står. Förmodligen något om gud. No judgement.

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag och då ska vi sova på hotellet och på dagen sen ska vi snorkla och sola. Ska repa lite texter nu, sen blir det sängen. Woopa!

-

ASOS.COM kommer förstöra mitt liv i Egypten. 

Måste beställa en cardigan jag hittade där. Jag måste. Annars kommer jag nog att dö. På riktigt. Så kommer den vänta på mig när jag kommer hem. Mahhhhhhhhhhhhhh.

trettonde/februari

Idag är det måndag = LEDIGT! Så morgonen började med att jag och Theo tog våra trötta ben och gick bort till Metro för att handla. Jag vet inte varför, men han börjar nog tycka mitt nudelätande går lite över gränsen. Bara för att jag köpte tolv paket nudlar idag. Det är ju så gott och bra och nam nam! Hur ska jag kunna sluta? Kommer inte gå. Hursomhelst köpte jag SOYA (HURRA HURRA HURRA!) och en nu soppa som jag ska prova göra till lunch har jag tänkt, potatis-purjolökssoppa. Tror det kommer bli en hit faktiskt. Äter frukost nu, mackor med philadelphia och marmelad och te och iste som smakade skrutt så jag ska nog inte dricka upp det.

Om lite drygt en timme ska det solas på taket om vädret tillåter, sen vid klockan tre ska vi iväg och kolla på ringar i en butik här som tydligen hade riktigt trevliga priser på sånt. Hur kul som helst! Middag blir på Café del Mar och sen ikväll ska vi repa lite inför Valentin-dagen som är imorgon.

Catch you later, gatorzzzzzzzzzzzz'.

när man har haft show och är trött

Hej.
Idag när jag kom hem gjorde jag följade:
1. Smächade sönder ett glas

2. Gjorde kaffe när jag tänkte göra te

3. Kastade nudlar på golvet
Kom igen det går bra nu.
Sen kollade jag på noodle's on my back förljt av ett avsnitt SATC med Theo.
Godnatt apor.

-

Nu vet jag vad det är som gör att jag inte får mellanrum mellan texterna ibland. Det är jävla googlechrome. Grr.

tolfte/februari

Jessie J är så jävla grym jag orkar inte hej hej.
Hursomhelst. Jag har hittat världens bästa hemsida med världens snyggaste kläder och Pia och jag ska verkligen till den butiken när vi åker till London. Varsågod Marcus plånbok, där kan du köpa ett plagg. Bra.
Det ver inte alls det jag hade tänkt skriva om dock. Jag har minsann påbörjat ett projekt jag har pysslat med länge i hjärnan men inte fått ner på skrift. Ett manus till en ny pjäs. Jag tror det kommer bli riktigt bra faktiskt. Har såklart massa förarbete framför mig nu, så därför tänkte jag höra om det finns några som har mammor som kanske skulle vara intresserade av att vara med i det förarbetet. Det är inte läskigt alls, man svarar bara på några frågor om hur det är att vara mamma osv, tar kanske en kvart och det blir via mail (kommer intervjua några personligen men de kommer jag kontakta personligen). Och ingen annan kommer veta svaren än jag, jag vill bara undersöka det för min egen skull då jag (uppenbarligen) inte har erfarenhet av att vara mamma själv. Det är ca 10 frågor. Så OM er mamma skulle kunna tänka sig att vara med, skriv gärna en liten kommentar här eller maila mig på [email protected]
Idag är en väldigt lugn dag hittills annars, ska nog upp och sola lite på taket snart. Sen ska vi repa inför tisdag. Efter tisdag kommer det vara så knasigt att inte ha något att repa på. Eller jag kommer ju ha saker att repa på hela tiden, för jag är ju inte helt hundra på allt än, men liksom något nytt. Om 23 dagar kommer min familj hit - längtar sönder!
Catch you later - don't forget to talk to your mom! (L O L)

elfte/februari

Idag gick jag upp runt 09:30-tiden isch och käkade frukost (noodle n' noodle). Och kaffe. Kollade på lite serie på datorn och kollade mail och la in den rena tvätten och bäddade rent min säng. Himla bra! Lunchat på Café del Mar nere på Sheraton med Theo och fyllt på mitt internet fram t o m 18 mars. Bra drag med andra ord.



Nu dricker jag kaffe och repar inför alla hjärtans dag då vi ska köra lite extra låtar på kvällen. Hur fint som helst kommer det bli tror jag! Sen blir det till att kolla igenom kvällens shower och dra in till jobbet vid 16:45

Hoppas på att soltimmen levererar lite imorgon så man kan jobba lite på brännan också. De som varit i Egypten denna vecka har nog varit besvikna, för det har varit väldigt blåsigt och molnigt från och till. Jag måste ta och köpa mig en ball egyptisk kaffemugg också. Och en ball egyptisk sked. Och en burka.

LUXOR

Flera dagar sedan min senaste uppdatering. Så här kommer ett inlägg om LUXOR!



Vi åkte buss dit, så för att hinna med den var det bara för oss att krypa ur sängen 03:45. Fy. Men oj så värt det! Hursomhelst, på vägen dit var det mycket sömn som gällde för min del, vi stannade och åt frukost också. Vi åkte förbi sockerfält och Egyptens fattigaste stad som heter Quena. Många hus där byggs av lera. Så de få gångerna det faktiskt regnar här, usch det måste vara hemskt. Vissa hus förfaller helt och hållet då. Men det var väldigt häftigt att se.

Väl framme vid Karnaktemplet skulle vi bli guidade av en inhemsk guide som hette Yohanna. Här är det ett killnamn för övrigt. Det var så galet häftigt, världens största tempelkomplex, flera tusen år gammalt och det finns så mycket kvar! Helt makalöst. Och jag spydde. Jorå, nu var det dags för Marcus att bli sjuk när vi är iväg på utflykt, så jag valde att spy i Karnaktemplet. Som tur var fick jag låna en tröja av vår svenska guide som hjälpte mig. Och jag kunde fortfarande ta in upplevelsen, don't worry. Men det är inte alla som kan säga att de har spytt i Karnak! Nene! Här kommer hursomhelst bilder.







Helt makalöst. Att man kunde skapa såna hantverk för så många tusen år sedan är för mig helt galet häftigt. Next up var lunch på en bufféresturang precis vid Karnak-området följt av en båttur på Nilen! Fisk från Nilen ska tydligen ha positiv inverkan när det kommer till sänghalmen också, höhö. Men vi skippade fisken. Nästa stopp var en hantverkarstuga där vi fick se hur de gör ett material som heter alabaster, sedan besöka deras lilla shop där de mer än gärna ville att man skulle köpa något. Jag gick runt där länge men beslutade mig för att spara mina slantar. Här sitter de och gör alabaster:



Efter detta var det dags för en av dagens höjdpunkter: Konungarnas dal. Platsen där massvis av gravar från faraoner finns, bland annat Tuth-Ankhamons grav. Man fick inte fotografera där, men vi gick ner i fyra stycken gravar varav ena var Tuth-Ankhamons grav. Vi har haft blåsigt och molnigt sen dess, kan det vara hans förbannelse som har drabbat oss? Vem vet. Det var i allafall helt otroligt att hans kropp fortfarande finns bevarad efter alla dessa tusen år därnere, färger på väggarna och i materialen. Tänk vilket äventyr det måste ha varit att upptäcka dessa gravar som arkeolog för första gången när allt var orört.

Åter igen ut på vägarna, den här gången var det fotostopp på något häftigt ställe som jag minns väldigt vagt, för jag spydde bakom bussen istället. Så inga foton där nej.



Sista fotostoppet där jag bad Emma gå ut och fota åt mig för jag mådde ju som sagt inte så bra på hemvägen. Men jag såg det genom fönstret! Hur häftigt som helst, två faraoner som sitter där. Egypten alltså, wow. Kulturarv är ju något som det här landet har i allafall. Och det var resan till Luxor. Trots att jag inte mådde tipptopp hela dagen var det en helt sjukt värd dag. Så, om ni befinner er så ni kan ta er till Luxor någon gång - gör det! MEn tips från coachen: Ät inte kalkonmacka till frukost.

femte/februari

När man läser om STHLM modevecka på massa bloggar och ser bilder från GRILL på Drottninggatan. Ja, då saknar jag Stockholm en smula. Dock så hade det varit värre om det var sommar. Nu är det så himla kallt i Sverige, så när man tittar ut genom fönstret här känns det genast lite bättre. Men jag saknar er där hemma, det ska ni veta!

Vi har redan börjat planera för vad som ska hända i Svea de veckorna vi kommer hem, jag och teamet här. Vi ska bland annat till GeKås! Hur kul som helst! Men det är tre månader kvar, så nu får vi lugna oss. Det känns i allafall så himla bra med teamet här, de är hur grymma och härliga som helst och jag trivs verkligen så bra med dem! Och Pia, vi måste börja planera vår Londonresa! Nanana.

Idag är det 5e februari. Tiden går helt galet fort. Om en månad nu så packar familjen sina väskor för att komma ner hit på besök. OM EN MÅNAD! Det är liksom, ingenting! Och jag som tyckte det kändes som att det var toklänge kvar tills vi skulle ses alldeles nyss! Som sagt, tiden går galet fort. Vi kommer i allafall komma iväg till Luxor imorgon som sagt och vi är galet taggade på det! (OCH OM EN MÅNAD ÄR JAG 20 LALALA)

En sak jag verkligen har insett är brutal lyx med Sverige - rinnande vatten som man kan dricka. Här måste man göra allt på flaskvatten, kaffe - nudlar - te - JA ALLT MAN SKA KOKA! Man kan inte bara gå och ta ett glas vatten ur kranen utan man måste ta det ur flaska. Så himla mycket som är så lyxigt med att bo i Sverige, mycket saker som man bara tar för givet.

Imorgon ska jag ta med kameran till Luxor också. Måste bli mycket bättre på att fotografera här. Hade varit mycket roligare om man hade ett sån där fin kamera jag vill ha (mamma och pappa hint hint höhöh).

NU SKA JAG KLOCKAN-TOLV-SOLA LITE TIDIGARE ÄN VANLIGT! Ha'de!

andra/februari

Nu är det februari! Om en månad och två dagar fyller jag 20 år! Helt sjukt! Jaja, hursomhelst har vi varit lediga idag och vi började dagen med att åka till en strand här i Hurghada för solning och bad i Röda Havet. Alltså vattnet här är ju så himla fint. Herregud. Så himla synd att man inte har dykarcertifikat. Men jag tror snorkeln kommer tillfredställa mina dykarnerver tillräckligt tiden jag är här, vi ska försöka komma iväg till en snorklar-ö någon dag i slutet av februari där det tydligen ska vara helt underbart att snorkla runt. Tagga det liksom! På måndag, alltså vår nästa lediga dag, ska vi till Luxor och Konungarnas dal och allt annat häftigt som finns där! TAGGA DET LIKSOM! Det kommer bli riktigt riktigt häftigt.

Efter bad och sol ville vi ha mat, så vi tog oss till ett café där vi åt pizza (ingen tomatsås men faktiskt riktigt god ändå!) och sen gick vi hem därifrån. Hemma har jag repat, duschat, skypat lite med Pia och druckit lite kaffe. Till middag var det thaimat på Thai Garden som gällde för mig och Theo, och shit va gott det var! Lite dyrare än Hard Rock, men om man vill lyxa med thai någon gång ibland är det verkligen värt de extra kronorna det kostade! Nam nam.

Nu är det kväll och jag har fortsatt repa lite och jag har druckit lite te. Och vad är nu kvar? Jo, repa. Och dricka te. Och äta chips. Och förmodligen dra några avsnitt av SATC, alternativt lyssna på Lady Gaga och skriva och kolla på inspirerande bilder av Terry Richardsson. Vi får se lite.



Har ingen bild från idag på stranden, men ni måste få se en liten glimt av vattnet. Det här tog jag för exakt två veckor sen i hamnen i Hurghada. Ni hade 15- hemma sa ni? Jaha, va härligt. (OCH rolig kuriosa. Jag kan nog med ganska stor säkerhet säga att Egyptens McDonalds är det godaste Donken jag har ätit. Vilket är sjukt. Och jävligt kul. På samma gång. Det levererar hursomhelst, ta'me fan!)

Välkommen hem till mitt rum #2



Här har vi min garderob. Titta så lite kläder jag har med mig. Buhu. Men det är bra att få sakna sina kläder lite, tänk så mycket fint jag kommer kunna ha på mig hemma sen som jag inte har haft på jättelänge! Kommer bli toppen! När jag mellanlandade i Svea påväg till Arabland så¨hann jag i allafall plocka på mig lite fler strumpor så: Strumphög - Check!



Något som gjorde mig riktigt glad var när jag insåg att jag har en tamburmajor. EN TAMBURMAJOR HÖRRNI! Det borde ju alla få ha. Där hänger jag min jacka och mina fina koftor och, självklart, Guldfisk-kepsen. Ska skriva upp på listan av saker jag ska ha i min lägenhet när jag väl skaffar eget = Tamburmajor.



En lite mer överskådlig bild. Där ser man lite av sängen och massa papper som jag repar på och min dator. Ligger på mage framför datorn där nu. Man ser även mina lycko-tofflor jag fick av Pia i julklapp. Man blir ju bara så sjukt glad av dem. Någon dag ska jag ta riktiga fashionbilder med de tofflorna. Det ni. På solen ligger mina fint vikta arbetskläder och väntar på att få jobba! Och kaffe i vänstra hörnet, of course.



Min soptunna. Bra att jag visar er mitt skräp. Men de här chipsen är helt brutalt goda. Det är mini-påsar - sweet chili pepper. Vi köpte 16 stycken sist på Spinnis, jag och Theo. Höhöhö.

Tänkte att jag ska visa er resten av lägenheten någon dag också, men man måste ju spara lite till senare också! Mye taeck.

RSS 2.0