tjugonionde/mars





Ligga på stranden, gå promenad längsmed stranden, läsa på stranden.
Äta frukost, lunch, middag, chips, choklad.
Läsa hemma i soffan och fotografera och vila.

Var ledig idag.

tjugosjunde/mars

Snart är det dags att åka iväg till Spinnis innan jobbet för att inhandla diverse grejer som vi behöver både till jobbet och sen självklart ska jag plocka på mig lite chips. Utan chips, ingen mig. Bra ordspråk. Så nu hoppas jag att taxin förstod var han skule hämta oss och är där i rätt tid, för efter Spinnis - OCH MCDONALDS HURRA! - så är det dags för jobb igen.

Idag är det mindre än fem veckor kvar tills jag kommer hem också. Och ett sånt där fotoalbum kostade ca 500kr så jag tror nog att jag ska beställa ett sånt när jag får pengar till det och självklart när det här äventyret är över, det är ju faktiskt en bit kvar av det! Nu ska jag borsta tanden och organisera lite så den här dagen kan komma igång! 

HADE!

tjugosjätte/mars


Idag har vi varit lediga och då passade vi på att ligga på stranden, ta en strandpromenad, flytta lite prylar från ena stället till det andra och äta en jättegod trerättersmiddag som avslut! Nu är klockan halv tolv (japp nu har jag samma tidszon som ni har i Sverige!) och det börjar bli dags att sova om en liten stund. 

Ikväll hade jag på mig skjorta. Man saknar minsann sin garderob när man är borta såhär. Och snart ska jag beställa kläder från ASOS.COM!!! Ska även kolla upp hur mycket det kostar att beställa ett sånt där sjukt snyggt inbundet fotoalbum med bilder i från någon fotosida, då ska jag börja skrapa ihop lite bilder härifrån och ladda med ett album. Det är mycket roligare att ha det i bokform faktiskt.

Joshua Radin gör för övrigt en väldigt fin version på Only You. Kolla det.

tjugotredje/mars

Det är pyttelite kvar av tjugotredje mars och jag tänkte berätta 10 små saker innan jag ska sova.

1. Jag har ätit så mycket vinägerchips att det gör lite ont i munnen av all vinäger och salt.
2. Jag är grymt taggad inför morgondagens frukostomelett med ost och rödlök!
3. Jag är även grymt taggad på att sola imorgon.
4. Jag har skrivit en lista på allt jag ska göra innan det börjar närma sig hemfärd, på den listan finns bland annat "skriv listor".
5. Jag har hängt tvätt i hela rummet. Man blir fantastiskt uppfinningsrik av att bo i andra världsdelar förstår ni! Vem behöver tvättställ?!
6. Imorgon är det bara några dagar kvar tills jag kan beställa mina saker från asos.com, WOOP!
7. Hostmedicinen här smakar banne mig timjan! Väldigt märkligt då det brukar vara någon snuskig lakrits-smak på hostmedicin i vanliga fall. Den är är liksom nästan lite god?
8. Jag blir aldrig brun på låren. Men vet ni vad? JAG ÄR BRUN PÅ LÅREN. Fast jag känner mig inte så brun. Men innerst inne vet jag att jag är ganska brun.
9. Om lite drygt en månad kommer jag en sväng till Sverige igen! Längtar ni inte ihjäl er lite?
10. Theo sådde ett idéfrö om en pjäs i min hjärna så jag hoppas jag kommer kunna sova nu. Annars ska han få skit för det imorgon minsann!

(11. Jag gillar mitt team här så himla mycket och det kommer bli så konstigt att inte vara ett team längre om en månad. Så sorgligt).

(12. DÖR TAGGDÖDEN INFÖR LONDONRESAN I SOMMAR P!!!!!!!1111!!1!1)

tjugoandra/mars

Jag twittrar alltså lever jag. Men bloggen har legat lite på is. Jag har varit sjuk, hostat så mycket slem att jag undrar om man verkligen kan ha så mycket slem i sig och snorat samtidigt. Men nu är jag på bättringsvägen. Idag var jag tillochmed ute och solade! Så jäkla härligt då jag har försökt hålla mig inne så mycket som möjligt nu när jag varit lite krasslig. Det är så mycket jobbigare att hålla sig inne när solen gassar och man vet att man kunde steka på beachen. Men är man förkyld så är man. Tyvärr.

Jag har införskaffat mig egyptisk hostmedicin så det ska nog bli bra det här tror jag. Annars, sen sist alltså. Jag har bunkrat upp med massa chips och godis, jag har bytt TV-serie och köpt en jättesnygg ryggsäck. Jag har kollat ut en massa kläder jag ska beställa när vi får lön och börjat planera för hur veckorna hemma ska se ut. Nu är det ju bara lite drygt fem veckor kvar. Helt galet. Så nu är det dags att börja ta den här solningen på allvar, hehe. Juste, jag har köpt ringar för fem kronor styck och varit i El Dahar där jag hittade en handgjord ljuslykta som också kommer få följa med hem. Börjat inse att packa för hemfärden kommer kanske inte vara det lättaste om jag inte slutar handla massa skit. Eller, inte skit. Värdefulla minnen och användbara saker, faktiskt. Kommer nog tycka det är mest skit när jag väl ska packa sen. Har införskaffat mig ett jättebra cyklop också, ett med silikon istället för gummi vilket gör det mycket tätare. Intresseklubben antecknar. Jag har skypat och twittrat och sovit och ätit och showat och skrattat och druckit kaffe och drömt om allt som kommer hända inom det närmsta halvåret. Och jag har fotat massor! Så kameran kommer väl till användning trots att ni inte har fått se übermycket av det på bloggen. Kommer lägga upp ett bildbombsinlägg snart. Mitt egyptiska internet är ju så fantastiskt och det tar sån tid att ladda upp bilderna för att internetet suger. Det är därför det går lite segt. Men det kommer, ge inte upp än!

Jag lever och är nästan frisk helt enkelt. Men jag mår toppen - bortsett från hostan. Känns helt galet att det bara är en månad kvar här nu, både sorgligt och skönt. Skönt att komma hem och krama om alla nära och kära, men sorgligt för jag har ett så fantastiskt team att jobba med nu och sen ska vi inte göra det längre. Kommer vara jätteledsamt när vi kör sista showerna. Nu är det bara njuta av det som är kvar! Be ready for le bildbomb in snar framtid!

Hej hopp!

femtonde/mars

Haha, idag skulle jag blogga och somnade i soffan framför datorn. Blev lite trött av solen tror jag. Har nog bränt låren. Höhö. Jag har i allafall haft en härlig dag på stranden och sen sovit lite, läst lite, tagit ett varmt bad, ätit kall mcdonalds och kollat på en dokumentär om havet. Världen är så himla stor att det är helt sjukt. Verkligen. Och jag har börjat läsa en bok idag som heter "Mitt nya liv" och den verkar lovande. Bra jävla dag helt enkelt.

Skypade just med Erika och spontanskaffade twitter mitt i alltihop, så vill ni ha koll på mina tweets kan ni antingen följa mig där eller bara holla koll här i bloggen. För er som inte har twitter är det ju lättare att hålla koll här. Och twitter och blogga är ju inte riktigt samma sak. Fast lite. Fast inte.

Till sist vill jag säga HIPP HIPP HURRA för min älskade mamma som fyller 40 år idag! Du är fantastisk och underbar och kommer vara lika fantastisk och underbar de nästkommande 40 åren! Älskar dig mamma, du får din present när jag kommer hem, vilket är om 46 dagar. Helt sjukt va fort tiden går. Bara en och en halv månad kvar. Man blir nästan lite rädd, haha!

Sov så gott allihop. Det ska jag göra nu. Godnatt.

~


fjortonde/mars

Idag när jag skulle blogga om min födelsedag och mina presenter så hände något. Plötsligt skulle vi byta rum. Så det var bara att packa ihop datorn och alla grejer (gud va mycket sakkkkerrrrr mannnn harrrrrrrr orkar inte) och flytta. Det gick väldigt fort och smidigt men det gjorde ju att det kom lite i vägen för mitt  bloggande. Livet är så jobbigt ibland. Så det blogginlägget får skjutas på lite till. Kanske kommer senare ikväll om ni har tur.

Hur ser min kväll ut då? Jo, chips, iste, dusch och OTH. Kanske en film eller så. Bara slappa. Kanske läsa lite? Fick skicka hem böcker med mamma och pappa för jag trodde att jag skulle hinna läsa mycket mer än vad jag har hunnit. Och imorgon är vi lediga så det kommer bli hur härligt som helst! Hoppas jag blivit lite bättre i förkylningen då också. Så att jag kan sola. Heheheheheh.

Blev så himla glad idag efter showen idag också. Fick kommentaren från ett brittiskt par att jag borde söka musikalroll på West End nästa gång jag är i London och att de trodde jag skulle passa bra in där. Sånt värmer så himla himla mycket, kommer vara glad i magen hela kvällen över den kommentaren. Och jag som ska till London i sommar. Hehehe Pia, vad säger du? West End nästa?

trettonde/mars

Ok.

Jag har börjat bli förkyld. Nej nej nej det har jag inte tid med. Så om några högre makter läser min blogg - get with the program och gör mig frisk. Tack på förhand.

Hursomhelst så har jag haft det helt underbart när min familj har varit här på besök. Vi har badat och solat och snorklat och spelat kort och ätit massa god mat och skrattat och bara haft det kanon. Tack för att ni är så fina! De gillade showerna också så det var ju skönt. Haha, hade blivit lite stelt om de inte hade gjort det liksom. Det känns tomt att de har åkt, men nu är det en och en halv månad med showande och solande och badande med mitt fantastiska team (TEAM La Shukran - Tuth Ankamons förbannelse) här nere och jag ska verkligen se till att njuta av det som är kvar nu! Vi har ju lite saker kvar på vår "att-göra-i-egypten-lista" kvar! 

Imorgon tänkte jag göra ett inlägg angående min födelsedag och alla fina presenter jag fick, jag vet ju att ni spricker av nyfikenhet. Nu tänkte jag ta ett bad, äta chips och kolla på lite film. Och kanske fotografera lite med min kamera. Vi får se var jag hamnar. Sov gott. Jag kommer säkert blogga igen ikväll. Men sov gott.

saknar er redan, världens bästa familj. tack för en toppenvecka med massa skratt och sol och energi och kärlek. ni är bäst









nionde/mars



Fotograferar varandra med våra flashiga kameror. Börjar undra om vi är ett kamera-crew som är ute på semester! Jag och min syster är rätt häftiga faktiskt.



Går strandpromenader i så här fint väder med blå himmel, palmer och sand och hav. Lyckades bränna mig i ansiktet. Himla bra det där när man glömmer solskydd på näsan. Men rött blir brunt! Så snart så!



Min pappa och min mamma, båda två rödbrända med skyddande schaletter på huvudet. Solen i Egypten kan vara starkare än man tror. Men härligt har vi det i allafall! Här äter vi fish'n chips och hamburgare till lunch. Nam nam.



Kortspel på balkongen är ju standard. Häpp var det här och det slutade med att pappa tog hem spelet dagen till ära!



Efter en dag i konstant solsken blir man ganska trött. Mamma slappar efter kortspelandet innan hon och jag sprang ner till resturangen och kastade i oss kaffe innan jag skulle jobba. Sen började min jobbdag och deras semester fortsatte. Men åh va härligt det är att ha dem här.

åttonde/mars









Tyvärr var inte blogg.se så haj på att låta mig lägga upp fler bilder än såhär ikväll. Idag har jag varit ledig och spenderat dagen med min älskade familj som är här och hälsar på. Har varit helt fantastiskt härligt! Ätit god mat och njutit av solen och varandras sällskap, ungefär. Jag har ju fyllt år som ni alla vet och det kommer komma bilder på presenterna. Ja juste, ni kanske undrar vad det är för fantastisk kamera jag har fotat dessa med? JO MIN NYA KAMERA CANON550D WAZZUPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dog av glädje när jag fick den. Och jag har fått så mycket fina presenter i år att jag inte vet var jag ska ta vägen! Åh jag har så fina vänner, så fin släkt och familj. Önskar att alla vore lika lyckligt lottade som jag. Hursomhelst kommer det från och med nu bli mycket mer bilder på bloggen. Härligt, eller hur?

fjärde/mars



Nu är jag tjugo i Egypten. Om fyrtionio minuter är jag tjugo i Sverige! GRATTIS TILL MIG SJÄLV! Nu ska jag sova. Som start på födelsedagen. Ses imorgon.

tredje/mars

Imorgon är det min födelsedag. Alltså om en timme och tolv minuter arabisk tid, om två timmar och tolv minuter svensk tid. Då har jag levt i tjugo år. Tänk egentligen vad fort tiden går, men ändå vad mycket som har hänt sedan man föddes för tjugo år sedan. Går tiden egentligen så himla fort? Känns som evigheter sedan jag slutade mellanstadiet på Långsjöskolan för att börja på Roslagsskolans musikklasser. Man började fotografera sina fötter, ha Converse året runt och udda raggsockor. Pastellernas konung - javisst, och jag var tillochmed blond där ett tag. Varje gång jag och Anna var på bio var vi på SOUK först och kollade in Topman/Topshop. SOUK finns inte ens kvar. Jag klippte mig kort i nian, eller kortare ska man väl säga, och hade lockigt kortare hår för första gången i högstadiet.

Började gymnasiet. Det är där tiden går så himla fort. Förmodligen för att gymnasiet var den roligaste tiden någonsin. Herregud va vi har haft roligt, ES3A. Så jäkla mycket minnen. Så jäkla mycket kul som hinner hända på tjugo år, och på tre år.  Imorgon är jag inte ens tonåring längre. Försvinner in i nostalgidimman.

Dagmamman, lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet, livet som kom efter skolan som hade varit ens liv hela livet. Och nu sitter jag i Egypten och äter vinägerchips och det är bara timmar kvar tills jag har levt tjugo år. Om tjugo år kommer jag vara fyrtio. Och om det hinner hända så här mycket på tjugo år, tänk då vad som kommer hinna hända de nästkommande tjugo? Jag ser så mycket fram emot livet, alla upplevelser, alla skratt och alla minnen som man sparar i fotoalbum och skrivböcker och i hjärtat. Och hjärtat glöder, det vill jag lova. Hoppas ni därhemma har en fantastisk dag, och trots att ni inte kan fira den med mig så kan ni ju ta en kopp kaffe och tänka på att jag fyller år och på våra minnen som vi har tillsammans. Jag lovar att jag kommer känna det ända hit. Wow.

20. Det nya svarta.

tredje andra/mars

Hur jag har fått träningsvärk i armen av min promenad idag är verkligen ett mysterium. 



andra andra/mars


Idag när jag vaknade somnade jag om och drömde att jag gick upp och gjorde mig iordning, käkade fukost osv. När klockan ringde var jag tvungen att göra om allt. Kul. Hursomhelst, har tagit världens skönaste promenad längsmed stranden på 45 minuter och nu sitter jag och dricker iste ur min nya Egyptiska kopp. Har det allmänt bra helt enkelt. Ska göra lite nytta nu tänkte jag, läsa lite papper osv. Lite för blåsigt för solning idag, så det är lika bra att passa på. Att inte sola alltså. Min röda rygg har blivit brun om några dagar kommer min familj och då har Sandra lovat att ta med sig brännolja så jag ska bli svart. Heheheheheh.

Ska prova göra kaffe också. Känns lite läskigt. Första gången i nya rummet liksom. Wahhh.

andra/mars

Idag har vi varit lediga. Vi har ätit och jag har köpt en kopp på Ramstore. Hur fin som helst! Och nu kan jag äntligen dricka kaffe på rummet! Tittade nog på koppar en timme, sådär länge som bara jag kan. När jag kom hem tog jag ett varmt bad och läste, sen avbröt jag harmonin med Big Brother, de är ju helt galna. Och jag blir helt galen när internet inte vill streama rätt som det är.

Hursomhelst, jag har köpt på mig massa chips (asså vi snackar så jävla mycket) och jag har varit och hälsat på i lobbyn på hotellet vi bodde på när vi var i Egypten med familjen sist! Jag fick en nostalgiattack, lite barn på julafton-style. Jag var så himla glad och hjälp vad det har förändrats på gatorna utanför det hotellet, det är ju därför jag inte har hittat det förut!

Nu är det dags för sängen, och eftersom att det är fredag i Egypten nu så innebär det att det är bara TVÅ dagar kvar och sen är det MIN FÖDELSEDAG!
Sov gott, och ät gott förstås. Shukran.

RSS 2.0